به گزارش اکوایران، دوم آوریل، یک روز پیش از چهل و هشتمین نشست کمیته مشترک وزارتی نظارت بر توافق اوپک‌پلاس (JMMC)، این نهاد مهم نفتی کاهش روزانه یک میلیون و 160 هزار بشکه تولید نفت خام این گروه را از ابتدای ماه می تا پایان سال 2023 اعلام کرد. بخش عمده‌ای از این تعدیل داوطلبانه نزولی (980 هزار بشکه در روز) توسط عربستان سعودی، امارات، کویت و عراق انجام خواهد شد.

این اقدام، بی‌سابقه بود؛ زیرا اوپک‌پلاس بارها تعهد خود را به کاهش 2 میلیون بشکه در روز اعلام شده در اکتبر گذشته - در سی و چهارمین نشست وزیران اوپک و غیراوپک در دسامبر و در خلال چهل و هفتمین نشست JMMC در فوریه - تأیید کرده بود.

به‌تازگی یعنی در ماه مارس، زمانی که الکساندر نواک، معاون نخست‌وزیر روسیه از شهر ریاض - پایتخت عربستان سعودی - بازدید کرد، اوپک‌پلاس اعلام کرده بود که به کاهش 2 میلیون بشکه در روز پایبند است.

در حالی که بر اساس ارزیابی‌ها از اواخر زمستان بازار ال‌پی‌جی دچار مقداری مازاد عرضه شده است، کاهش اخیر اوپک‌پلاس به طور بالقوه می‌تواند این وضعیت را بهبود ببخشد و 80 تا 90 هزار تن در ماه (حدودا دو محموله VLGC) را از ماه می تا دسامبر از بازار حذف کند.

در این گزارش تأثیر تصمیم اخیر اوپک‌پلاس بر تولید ال‌پی‌جی خاورمیانه و همچنین تأثیرات محتمل در بازار جهانی ال‌پی‌جی بررسی می‌شود.

کاهش تولید نفت خام، به افت تولید گازهای همراه در خاورمیانه منجر می‌شود

در میان تولیدکنندگان خاورمیانه، عربستان سعودی متعهد شد که بیشترین کاهش تولید نفت را به میزان 500 هزار بشکه در روز داشته باشد و پس از آن عراق با 211 هزار بشکه در روز، امارات با 144 هزار بشکه در روز و کویت با 128 هزار بشکه در روز از این تصمیم پیروی می‌کنند. بخش عمده‌ای از مایعات گازی تولیدی در این چهار کشور از تولید گازهای همراه نفت به دست می‌آید. از این رو، این کاهش‌ها منجر به افت قابل توجهی در میزان عرضه و نهایتاً تراز ال‌پی‌جی خاورمیانه خواهند شد.

تولید نفت خام عربستان سعودی در ژانویه و فوریه، 100 هزار بشکه در روز کمتر از سهمیه 10 میلیون و 400 هزار بشکه در روز بود که قبلاً تا حدودی بر خروجی ال‌پی‌جی کشور تأثیر گذاشته بود. کاهش بیشتر تولید نفت خام، باعث کاهش عرضه ال‌پی‌جی عربستان سعودی در حدود 65 تا 70 هزار تن در ماه از ماه می تا پایان سال خواهد شد.

در مورد عراق اما این موضوع متفاوت خواهد بود، زیرا با توجه به ظرفیت ناکافی جمع‌آوری و فرآورش گازهای همراه، میزان قابل توجهی از گازهای همراه تولیدی از این کشور در حال حاضر به مشعل فرستاده و سوزانده می‌شود، بنابراین شاهد تأثیری ناچیز یا در حد صفر در تولید ال‌پی‌جی این کشور خواهیم بود.

در مورد امارات و کویت هم انتظار می‌رود که عرضه ال‌پی‌جی حدود 10 تا 20 هزار تن در هر ماه از هر یک از این دو کشور تا پایان سال کاهش یابد.

در مجموع، کاهش‌های جدید داوطلبانه اعلام شده توسط برخی کشورهای اوپک‌پلاس حدود 700 تا 800 هزار تن بصورت تجمعی از عرضه‌ ال‌پی‌جی به بازار بین ماه‌های می تا دسامبر خواهد کاست.