به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس علی رسولیان امروز در نشست خبری که به مناسبت چهل و چهارمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی برگزار شد، اظهار داشت: در حال حاضر دو برنامه افزایش ظرفیت تولید دنبال میکنیم که یکی احیای واحدهای کاملا راکد و دیگری واحدهایی که زیر ظرفیت کار میکنند.
معاون وزیر صمت افزود: براساس مطالعات انجام شده 57 درصد از دارندگان واحدهای کاملا راکد علاقهمند به راهاندازی واحد خود هستند و 62 درصد از واحدهای راکد نیز امکان راهاندازی مجدد دارند.
مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران بیان داشت: با توجه به اهتمام دولت سیزدهم از ابتدای آغاز به کار دولت تاکنون 14 درصد واحدهای راکد کاهش یافته است و از 8056 واحد به 6915 واحد رسیده است، در این زمینه بهصورت جدی رصد انجام میشود.
وی اظهار داشت: از ابتدای امسال 1191 واحد کاملا راکد راهاندازی مجدد شده است که 267 واحد از آن در بیرون شهرکهای صنعتی بوده است و 924 واحد آن نیز در داخل شهرکهای صنعتی بوده است، همچنین 1057 واحد که با کمتر از 50 درصد ظرفیت کار میکردهاند اکنون به بالای 50 درصد ظرفیت رسیدهاند.
رسولیان در ارتباط با ایجاد شهرکهای صنعتی مشترک بیان داشت: این موضوع نیازمند زیرساخت است، پیشنویس اولیه آن تهیه شده است که باید در مجلس مصوب شود بنابراین برای پیگیری مسایل مربوط به آن لازم است تا پیشنویس به قانون تبدیل شود اما در مجموع مذاکراتی با کشورهای عراق، ترکیه، آذربایجان و اخیرا ارمنستان در این رابطه انجام شده است.
وی بیان داشت: اگر قرار باشد این شهرکهای صنعتی مشترک در نقطه صفر مرزی ایجاد شود نیاز به تغییر قوانین و مقررات دارد و باید در مجلس به تصویب برسد.
رسولیان با اشاره به مذاکرات با مسئولان کشور ترکیه و بحث و بررسی درباره قیمت زیرساختها برای بنگاههای ایرانی و ترک، اظهار داشت: اگر این پیشنویس به قانون تبدیل شود ممکن است بتوان بحث شهرکهای صنعتی مشترک با کشورها را راحتتر اجرا کرد.
معاون وزیر صمت با اشاره به صادرات ۲۴ میلیون دلاری کنسرسیومهای صادراتی مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی، اظهار داشت: عمده صادرات این بخش محصولات غذایی، خشکبار، شیرینی، کفش و غیره به کشورهای همسایه و روسیه است.
معاون وزیر صمت اظهار داشت: هزار و 40 شهرک و ناحیه صنعتی مصوب در کشور برنامهریزی شده است که 851 مورد آن به بهرهبرداری رسیده است.
وی با بیان اینکه در زمستان سال جاری به دلیل سرمای هوا و کمبود گاز برخی نیروگاههای برق دچار مشکل و لذا شهرکهای صنعتی در برخی روزها تعطیل شدند، بیان داشت: با بهتر شدن هوا این مشکل رفع شده است، به طوری که در حال حاضر شهرکها فعال هستند.
رسولیان بیان داشت: اما هنوز خسارت ناشی از این قطعی برق برآورد نشده است.
مدیرعامل سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران با بیان اینکه در سال جاری هزار مگاوات برق شهرکها از طریق نیروگاههای خود تامین تهیه شده است، بیان داشت: سهم صنایع از کل مصرف گاز 10 درصد، برق 35 درصد و آب 2 درصد است.