هیدروموتور دنده ای
Select Language

هیدروموتور دنده ای

اشتراک گذاری
  • توضیحات
  • نظرات

هیدروموتور دنده ای وسیله ای چرخان است که اصلی ترین کار آن تبدیل انرژی هیدرولیکی به انرژی مکانیکی می باشد. هیدروموتور ها به چند دسته تقسیم می شوند که از جمله آن ها دنده ای، پره ای، اوربیتالی، شعاعی، پیستونی و … را می توان نام برد؛ البته این محصول دارای چند زیر گروه آته، اصلی، دنده ای و ستاره ای و… هم هست. اصلی ترین معیار سنجش میزان قدرت آن ها اسب بخار و کیلو وات است.

ساز و کار اصلی این قطعه با پمپ دنده ای شباهت زیادی دارد، یعنی دو چرخنده درون یک پوسته دارد و قانون حرکت رفت و برگشت پیستون را مورد اطاعت قرار میدهد.

اگرچه حرکت محوری می باشد پیستون های دایره مانند بر روی محفظه روتور یا بلوک سیلندر قرار گرفته اند چرخاننده محور این محفظه شفتی است که با پیستون پمپ کننده هم تراز است و اما تفاوتی که دارد این است که چیزی که باعث چرخش شفت خروجی میشود روغن است.

در واقع حجم ورودی سیال است که سرعت دورانی آن را تعیین می کند و با تغییر در میزان حجم ورودی سیال سرعت دورانی آن دچار تغییر می شود. هیدرو موتورهای گیربکس دار آنچنان سریع هستند که سرعت آن ها حتی به ۱۰۰۰rpm (دور بر دقیقه)هم می رسد، همچنین این قطعه به گیربکس های کاهنده سرعت و افزایش دهنده قدرت متصل اند و خروجی گیربکس را برای حرکت دورانی خود مورد استفاده قرار می دهند.

برای اینکه بتوانیم بالانس هیدرولیکی در این قطعه ایجاد کنیم می بایست قسمت خروجی به ورودی را باز گذاشته که با این حالت قسمت های کم فشار و پرفشار در مقابل یکدیگر قرار گرفته، بالانس هیدرولیکی ایجاد خواهد شد و سرعت و قدرت یکنواخت خواهد شد.

هیدرو موتور گیربکس دار چگونه کار می کند؟

هیدروموتور دنده ای به گونه ای طراحی شده که هر دندانه داخلی آن با دندانه خارجی در ارتباط است و نیروی سیال هر دو دندانه خارجی و داخلی را می چرخاند محور داخلی با محور موتور دارای یک مرکزیت واحد است و فاصله آن با محور خارجی ثابت و بدون تغییر است.

همچنین داشتن یک دندانه اضافی چرخ دنده خارجی نسبت به چرخ دنده داخلی و داشتن سازوکار حرکتی محوری از ویژگی های مهم این وسیله هستند؛کوپلینگ،کوماتور و صفحه شیردار از جمله اجزای پیچیده و نسبتا پیشرفته این وسیله هستند.

 

لیست نظرات

محصولات مرتبط

شرکت ارژن تجهیز ایرانیان