شیر سروو هیدرولیک
Select Language

شیر سروو هیدرولیک

اشتراک گذاری
  • توضیحات
  • نظرات

شیر سروو (Servo Valve)، نوعی شیر هیدرولیک است که در جواب به سیگنالی که به آن وارد می شود، جریان روغن را اندازه گیری کرده و بر اساس آن موقعیت، فشار، سرعت و یا نیرو را در انواع ماشین آلات و یا تجهیزات کنترل می کند. این کنترل هیدرولیکی، به صورت مدار بسته انجام می شود. در واقع دریچه ی برقی ای است که روند و نحوه ی ارسال مایعات را به محرک کنترل می کند. این کار توسط قطعه ای به نام اسپول که داخل شیر است، انجام می شود. مقدار حرکت اسپول و فرآیند کارکرد این شیر، به سیگنالی که به شیر اعمال می شود و عملکرد شیر بستگی دارد.

سوپاپ های سروو بر پایه موتور گشتاور الکتریکی ساخته شده اند و توسط این موتور کنترل می شوند  که انحراف کوچکی متناسب با جریان الکتریکی از طریق سیم پیچ خود ایجاد می کنند. آنها معمولاً از بازخورد بین قرقره های اصلی و پیلوتی برای کنترل دقیق استفاده می کنند.

نحوه عملکرد سروو ولو
سیگنال الکتریکی مربوط، به سروو ولو ارسال می شود.
متناسب با جهت و مقدار سیگنالی که اعمال شده است، اسپول حرکت می کند.
سیگنالی که ارسال شده، با مقدار حرکت اسپول، مقایسه می شود.
بعنوان عامل اطمینان، مختصاتی که از اسپول دریافت شده است با سیگنال مطابقت داده می شود؛ تا میزان بروز خطا بررسی شود.
تا ارسال شدن سیگنال بعدی، فرآیند تمام می شود.

کاربرد شیر سروو
سروو ولو، وسیله ای با کارایی بالا برای کنترل سیستم های لوله کشی پیچیده می باشند. در سیستم‌های لوله کشی پیچیده، کنترل دستی شیرها همواره امکان پذیر نمی باشد و با کنترل دستی، تضمینی برای دقت مناسب وجود ندارد. همچنین ممکن است که جریان برای کنترل دستی، زیاد باشد. به علاوه هنگامی که مقادیر زیاد فشار، دما یا مواد شیمیایی استفاده می شود، کنترل دستی ممکن است زمان‌بر و خطرناک باشد.

سروو ولوها مدیریت سیستم های لوله کشی، به خصوص سیستم های حلقه بسته را بسیار ساده و کارآمدتر می کنند. دلیل این موضوع این است که آن‌ها از سیگنال های الکتریکی استفاده و از راه دور کار می کنند. همچنین قابل ذکر است که سروو ولوها بخش الکتریکی و هیدرومکانیکی سیستم های هیدرولیکی را به هم مرتبط می کنند.

کاربرد سروو ولو ها شامل موارد زیر است:

  • تنظیم جریان سیال در یونیت های هیدرولیکی
  • استخراج نفت و گاز
  • تنظیم جریان سوخت در موتور هواپیماها (ایرکرفت)
  • ریخته گری (بلو مولدینگ)
  • ساخت پلاستیک های توخالی
انواع سروو ولو (شیر سروو)

بر اساس ساختار عملکرد، شیرهای سروو به دو دسته تقسیم می شوند:

سروو ولو یک طبقه یا یک مرحله ای
سروو ولو چند طبقه یا چند مرحله ای

نوع یک طبقه آن برای تامین نیرو به حرکت چرخشی موتور نیاز دارد. به همین دلیل در حرکت محوری اسپول پایداری محدود است. قطعاتی مانند فلاپرو جت پایپ با تقویت فشار، این محدودیت را از بین می برند.
سیلندرهای بزرگ بیشتر از سرووهای چند طبقه استفاده می کنند، چون حجم زیادی از مایع در حال حرکت که عمدتا روغن است، جابجا می شود.


 

لیست نظرات

محصولات مرتبط

شرکت ارژن تجهیز ایرانیان